Gå til hovedindholdRing til osTilgængelig 24/7/365

Køling af serverrum

Uden tilstrækkelig køling kan det blive meget varmt i computerrummet/serverrummet. Hvis kølingen svigter, er der stor sandsynlighed for, at serveren svigter. I dette afsnit vil vi se på nogle enkle trin, du kan tage for at reducere varmen i dit computerrum eller serverrum.

Producenterne angiver normalt noget, der hedder MTBF, som betyder "Mean Time Between Failure". MTBF er et tal, der angiver, hvor mange fejl der opstår efter et bestemt antal driftstimer. Dette tal ændrer sig, når driftsbetingelserne afviger fra dem, der er testet af producenten.

Ud over at serveren kan holde op med at fungere med det samme, hvis driftstemperaturen er for høj, vil varmen have en negativ indvirkning på komponenternes levetid. Fejl i CPU (processor), PSU (strømforsyning), RAM (hukommelse), HD (HD/SSD) såsom læse- og skrivefejl og defekte grafikkort er ikke ualmindelige ved høje temperaturer.

Varmen kommer som regel fra selve serveren (komponenter), elektronik som lys og miljø/ventilation.

For at sænke temperaturen på serveren eller i computerrummet, kan du starte med at tjekke;

  • Er der lys eller andre basale varmekilder?
  • Har du ventilation, og er den tilstrækkelig?
  • Er solen direkte på vinduet uden persienner eller anden beskyttelse mod solen?
  • Kører alle blæserne i serverskabet?
  • Har du en kølemaskine? Er den i gang?
  • Er der foretaget ændringer i computerrummet, f.eks. ved at tilføje mere udstyr?

Der er sikkert flere årsager til fejlene, men disse er nok de mest almindelige.

Hvis der er et akut behov for køling, er det godt at vide, at Energy Rent kan levere køling med ekspresfart. Vi kan levere fra 3 kW og op til 500 kW fra vores eget lager og endnu større via vores leverandører.

Køling af små serverrum

Hvis serverrummet er lille, kan KM7 fungere perfekt som datarumskøler. Bemærk, at dette er en helt anden version end de traditionelle KM3.3 mobile køleenheder.

Fordelen ved KM7 er, at den leveres med en indendørsenhed og en udendørsenhed. Slangerne, der løber mellem dem, er fyldt med glykol og kan leveres i længder på op til 30 meter! Det giver dig meget større fleksibilitet, når det gælder om at komme af med varmen. Den varme del kan hænges ud af vinduet i de medfølgende kæder, hvis man ønsker det. Dette er plug`n play, når det er allerbedst. Sæt stikket i en 230V-stikkontakt, forbind indendørsenheden og udendørsenheden med kraftige lynkoblinger, og tryk på start. Det bliver ikke nemmere end det her!

Køling af større serverrum

Når det gælder køling af serverrum over en vis størrelse, kan vi f.eks. levere en kombination af Chiller KM 100 Cool FC ECO BI og AC 150C/H. Det giver en kraftig køleløsning til serverrummet. Selve chilleren leveres med to kompressorer og har en indbygget frikølingsfunktion til omkostningseffektiv drift.

Ventilationsenheden leveres med indbygget frekvensomformer og støvfilter. Vi kan også levere fire 500 mm fleksible ventilationsrør til optimal luftfordeling.

Vi har også endnu større kølesystemer end dette, så bare kontakt os for mere information.

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Udsendelse af udstyr
Leverer i hele Europa

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og opdateringer fra Energy Rent

Er det akut?

Vi er tilgængelige og kan levere inden for 24 timer. Du behøver ikke bekymre dig om installation, det klarer vi.

Ring til os på+47 51 68 88 68

Usikker på hvad du har brug for?

Vi har lang erfaring, og vores dygtige eksperter hjælper dig med at finde den rigtige løsning.