Korrekt temperatur i fiskeopdrætsanlæg

Å få riktig temperatur i oppdrettsanlegg

Fiskeopdrætsindustrien er en kæmpe industri i Norge. Alene i 2018 blev der slagtet fisk til en værdi af 68 milliarder norske kroner her i landet. Tallene stiger hvert år, og nu begynder fiskene endda at gå i land – med landbaserede fiskeopdrætsanlæg. Opdræt kræver perfekte temperaturforhold for fiskens vækst, men også for den bedst mulige behandling af ungfisk og søgræs. Energy Rent er eksperter i temperatur, og vi hjælper dig med den rigtige temperatur i fiskeopdrætsanlæg til hurtige og effektive resultater.

Fisk i blodet

Nordmændene har fiskeri i blodet, og industrien har været en søjle i norsk kultur og historie i længere tid, end vi kan forestille os. Udover at fange fisk på åbent hav har vi i de sidste 50 år bygget fiskeopdrætsanlæg langs hele kysten, og udviklingen sker hurtigere og hurtigere. Landbaserede fiskeopdrætsanlæg kan nu være løsningen på problemer som lus, alger og andre fiskesygdomme.

Korrekt temperatur i avlsanlæg

Opdrættede fisk er afhængige af de rette temperaturforhold for gode vækstbetingelser. Det gælder såvel landbaserede som offshore- og ferskvandsbaserede fiskeopdrætsanlæg. Det stadig varmere hav er dårligt nyt for laksen i fiskeburene – som spiser mindre allerede, hvis vandet når 16 grader. I Canada døde to millioner laks efter en hedebølge i havet, der varmede vandet op til 20 grader i oktober.

At kunne kontrollere temperaturen er afgørende for en succesfuld gård. Stian Aspaas og Magne Røe overtog i sommeren 2019 et landbaseret anlæg i Tydal. De så, at grundvandet, der kom ind, var for koldt, og installerede en varmepumpe for at øge temperaturen. Et simpelt træk, men under varmere forhold voksede ørreden meget hurtigere, og produktionstiden på Norske Dambrug Tydal blev halveret.

Hurtige og mobile løsninger

I 2019 blev vi kontaktet af en stor aktør i landbrugsbranchen. De forventede store mængder fisk, men vandet var ikke varmt nok i anlægget – da det blev bragt ind direkte fra en forbipasserende flod. Vi leverede herefter en 3 MW kedel, der opvarmede vandet fra 2 til 10 grader på en hurtig og effektiv måde – præcis det, der skulle til, for at anlægget kunne modtage fiskene.

Som en af ​​Norges førende virksomheder inden for varme og køling hos Energy Rent tilbyder vi de løsninger, der passer dig bedst, for at tilpasse temperaturen til optimale forhold. Vi har erfaring med både opvarmning for mere vækst, og køling for at tilpasse væksten på overbelastede slagterier. Vores udstyr kan både opvarme og afkøle brakvand og havvand – og vi lejer ud titanium vekslere der fungerer som en hydraulisk separator.

Vi dækker alle dine behov!

Energy Rent har specialiseret sig i mobile og hurtige løsninger. Vi leverer produkter i alle skalaer, og kan på rekordtid tilpasse services til dine behov. Hvis du ikke er sikker på, hvad du har brug for, hjælper vores dygtige og erfarne medarbejdere med at kortlægge dine behov, så du er sikret den rigtige løsning.

Kontakt os for en uforpligtende samtale

La oss hjelpe deg

Gjennom årene har vi hjulpet mange virksomheter i ulike bransjer. Våre dyktige eksperter står klar til å hjelpe deg å finne rett og optimal løsning på behovet ditt.  

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Vi har god erfaring i situasjoner der det virkelig haster for kundene, og behov for må dekkes så snart som mulig. Vi fikser transport og montering. 

UTVALGTE FAVORITTER

Vi holder norge i gang

Send os en e-mail [email protected] eller brug kontaktformularen.