Vandtemperaturen er vigtig i fiskeopdrætanlæg

Korrekt vanntemperatur i oppdrettsanlegg

Optimal vandtemperatur for opdrættede fisk

Fiskeopdrætindustrien i Norge er stor med en årlig omsætning på mere end 116 milliarder NOK. Den største del af denne omsætning kommer fra lakseopdræt. Vandets temperatur spiller en vigtig rolle for, at fiskene i fiskeopdrætanlæg kan få et godt liv. Vandets temperatur er afgørende for, at fiskene får nok ilt, spiser godt og vokser korrekt. Opdrættet laks trives bedst i vand, der holder en temperatur på mellem 8 og 14 grader. Den optimale temperatur er 13. Så spiser fiskene godt og vokser hurtigt. Vi hos Energy Rent kan hjælpe dig med at få den korrekte vandtemperatur!

 

Korrekt vandtemperatur er vigtig!

For at opnå gode vækstbetingelser er den korrekte vandtemperatur afgørende. Dette gælder alle fiskeopdrætanlæg. Stadig varmere vandtemperaturer i havet skaber udfordringer for fiskene og især laksen. At kunne kontrollere vandtemperaturen er en vigtig faktor for at drive et succesfuldt dambrug.

 

Vandtemperaturerne er for høje

Hvis temperaturen i vandet er for varm vil fisken blive stresset, allerede ved over 16 grader bliver fisken stresset. Så spiser fisken mindre og vægten reduceres. Ved en varmere vandtemperatur falder iltniveauet i vandet. Opdrættede fisk har ikke mulighed for at svømme til koldere vandtemperaturer, og løsningen er så, at fiskene svømmer nedad. Det skyldes, at jo dybere fiskene går, jo koldere bliver vandtemperaturen, og jo mere ilt får fiskene. Hvis fisken over tid har en for varm vandtemperatur, vil det være på bekostning af fiskens kropsfunktion, og fisken vil til sidst blive kvalt. Vi kan så installere midlertidig køling for at sænke vandtemperaturen til 13 grader, for optimal temperatur.

En titanium varmeveksler er let og har overlegne mekaniske egenskaber, samt giver højeffektiv varme overførsel. Når vi specialtilpassede udstyret til dine behov, kan vi bruge en titaniumveksler til at fungere som en hydraulisk separator.

 

Vandtemperaturerne er for lave

Meget lave temperaturer vil også medføre, at fiskene bliver stressede, på samme måde som ved alt for høje vandtemperaturer. I 2019 blev vi kontaktet af en gård, der havde for kold vandtemperatur til en mængde fisk, der forventedes at komme. Løsningen blev så at levere en 3MW kedel, der opvarmede vandet fra en nærliggende flod fra 2 grader til 10 grader.

Vi har stor erfaring med den korrekte vandtemperatur i fiskeopdrætindustrien

Energy Rent har bred erfaring fra fiskeopdrætindustrien, både til opvarmning og nedkøling af vandtemperaturen. Vi har også erfaring med opvarmning og køling for at tilpasse temperaturen på overbelastede slagterier. Vores udstyrslager er omfattende, og vi har ekspertisen og udstyret til både at kunne opvarme og afkøle havvand og ferskvand.

Vi blev ringet op, da kunden havde nødstop i egen varmeforsyning for at holde vandtemperaturen til opdræt af leppefisk. Herefter blev der leveret en mobil varmecentral på 3000 kW, en titanium varmeveksler, pumper, slanger og tank.

 

Hurtige og fleksible løsninger

Vi er meget fleksible og kan levere hurtigt, hvis der er behov for akut styring af vandtemperaturen, hvad enten det er for at opnå en højere eller lavere temperatur. Kontakt os hos Energy Rent, hvis du skal tjekke vandtemperaturen i dit fiskeopdrætanlæg. Vi hjælper med planlægning, tilpasning, opstart og levering, så anlæggets normale drift kan opretholdes.

La oss hjelpe deg

Gjennom årene har vi hjulpet mange virksomheter i ulike bransjer. Våre dyktige eksperter står klar til å hjelpe deg å finne rett og optimal løsning på behovet ditt.  

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Vi har god erfaring i situasjoner der det virkelig haster for kundene, og behov for må dekkes så snart som mulig. Vi fikser transport og montering. 

UTVALGTE FAVORITTER

Vi holder norge i gang

Leie pumper

Utleie av pumper! Pumper er en naturlig og viktig komponent i mange forskjellige systemer hvor væske skal

Les mer »

Send os en e-mail [email protected] eller brug kontaktformularen.