Varmepumper og fossilfri bygningsopvarmning

Fossilfri Byggvarme

Varmepumper og fossilfri bygningsopvarmning

Varmepumper til fossilfri bygningsopvarmning er et godt alternativ, nu hvor regeringen har nedlagt forbud mod bygningsopvarmning fyret med diesel. Fordelen ved at bruge varmepumper er mange.

For det første vil en varmepumpe bruge mindre strøm end en traditionel varmeblæser. En COP på 3 eller 4 er almindelig, hvilket betyder, at for hver kW du sætter ind, får du 3 til 4 gange ud. Det betyder igen lavere driftsomkostninger. Med elpriser, som vi ser nu, er det en gunstig løsning.

For det andet vil der ofte være grænser for, hvor meget strøm der kan udvindes fra en byggeplads. Her vil en fossilfri varmepumpe bidrage i positiv retning. Går man over 63A kan det give udfordringer, og går man over 125A er der næsten altid et problem.

Forskellige typer varmekilder

Som nævnt i artiklen fossilfri bygningsopvarmning er der flere opvarmning metoder kan bruges til at prale af fossilfri og emissionsfri. Som tidligere nævnt synes vi, at varmepumper, der bruges til fossilfri bygningsopvarmning, har nogle klare fordele i forhold til varmeblæsere.

leie varmepumpe til byggvarme
Lej en varmepumpe til fossilfri bygningsopvarmning

De to mest anvendelige varmepumper er luft-til-luft varmepumper og luft-til-vand varmepumper. Den væsentligste forskel er, at førstnævnte leverer varm luft direkte, mens sidstnævnte producerer varmt vand.

Hvilken effekt er bedst egnet til varmepumper, der bruges til bygningsopvarmning?

Hvilken effekt der kan forventes af en varmepumpe til fossilfri bygningsopvarmning er altid et tilbagevendende spørgsmål. Vi plejer at sige, at intervallet på 25-90kW udsendt effekt er en god størrelse. Så dækker du de fleste behov, og du holder dig inden for den tilgængelige strøm som tidligere nævnt.

Udetemperaturen spiller en væsentlig rolle, både for den optagne strøm og effektudgangen. En reduktion i udetemperaturen på 1 grad resulterer normalt i en reduktion målt i udgangseffekt på omkring 2-4%. Derfor er det godt at vide, hvilke slags temperaturer varmepumpen er designet til, også kaldet nominel effekt.

La oss hjelpe deg

Gjennom årene har vi hjulpet mange virksomheter i ulike bransjer. Våre dyktige eksperter står klar til å hjelpe deg å finne rett og optimal løsning på behovet ditt.  

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Vi har god erfaring i situasjoner der det virkelig haster for kundene, og behov for må dekkes så snart som mulig. Vi fikser transport og montering. 

UTVALGTE FAVORITTER

Vi holder norge i gang

Fossilfri Byggeplass

Fossilfri byggeplads

Fossilfri byggeplads – Strengere krav Fremtiden er en fossilfri byggeplads! Den traditionelle byggeplads brugte entreprenørmaskiner og løsninger til opvarmning, der bruger fossile energikilder. Med strengere miljøkrav

Les mer »

Send os en e-mail [email protected] eller brug kontaktformularen.