Kilfrost GEO – Miljøvenlig Geoenergi

Kilfrost GEO

Geoenergi, eller geotermisk energi, er blevet mere og mere populær i Norden. Vores grundfjeld egner sig godt til denne rene udnyttelse af energien under vores fødder. Vi i Energy Rent ønsker at bidrage til, at flere bruger grøn energi, og har ekspertise i miljøvenlig midlertidig varmeoverførsel. Vi leverer komponenter som varmevekslere og Kilfrost GEO som er en miljøvenlig varmeoverførselsvæske. Dette kommer i tillæg til vores hovedområde som er midlertidig varmeudlejning og køling.

Her har vi fx løsninger til mobile varmepumper til dit projekt.

Geoenergi med Kilfrost GEO i midlertidig bygningsopvarmning

Energy Rent er eksperter i midlertidig varme og energibrønde ved hjælp af Kilfrost GEO er en fremragende mulighed for de fleste behov. Solvarme og jordvarme fra jordens indre har betydet, at der er lagret store mængder energi i jorden. Med et solfangeranlæg kan du nemt opsamle denne energi og bruge den til opvarmning eller nedkøling af alt fra små bygninger til byggepladser. Ved hjælp af jordvarmen undgår du, at varmepumpens effektfaktor falder selv ved kolde udetemperaturer om vinteren, så du får en ensartet og god effekt året rundt – uanset klimaet.

Vi hos Energy Rent er autoriserede varmeveksler- og varmeoverførselsfordelere, og hjælper dig gerne med at finde den rigtige løsning til dine behov.

Traditionelt kølemiddel giver udfordringer

Udnyttelse af geotermisk energi kræver en solfanger, der er fyldt med en frostvæskeblanding, som ved cirkulation optager varme og afgiver den til en varmepumpe på overfladen. Langt de fleste samlere har traditionelt brugt giftig monoethylenglycol, ætsende ethanol eller miljøvenlig propylenglycol med dårlig termisk ydeevne. Selvom alle disse har deres fordele, har de også betydelige ulemper.

Monoethylenglycol vs Kilfrost GEO

Monoetylenglycol (MEG) er meget udbredt i kølemidler på grund af dets gode effektivitet. Det er dog klassificeret som giftigt og betragtes som en stor miljørisiko, hvis der skulle opstå nogen form for lækage.

Kilfrost GEO har mindst samme effektivitet og er desuden miljøvenlig.

Ethanol vs Kilfrost GEO

Ethanolbaserede produkter er ikke giftige på samme måde som ME. De har en højere varmekapacitet, men kræver også meget energi for at cirkulere i systemet. Samtidig er ethanol meget brandfarligt – hvilket skaber risici under transport, installation og opbevaring. Derudover kræver ethanol meget ilt under nedbrydning, hvis der skulle opstå en lækage. Noget der vil have en negativ indvirkning på økosystemet i området.

Kilfrost GEO har omtrent samme ydeevne som Ethanol. Ethanol i sig selv betragtes ikke som giftig, men det er klassificeret som brandfarligt

Propylenglycol vs Kilfrost GEO

Propylenglycol (MPG) er ikke giftig og ikke særlig brandfarlig. Det anses for væsentligt bedre for miljøet, men skal betale sig i form af lav effektivitet. MPG-baseret væske kræver endnu mere energi end ethanol for at cirkulere, hvilket overstiger dens varmeoverførselskapacitet.

Kilfrost GEO er lige så miljøvenlig som MPG, men den har en markant højere effektivitet. Dette kommer meget godt ud fra +5C og derunder.

Når du skal vælge hvilken væske du skal bruge, har du derfor skullet kompensere for en god effekt med miljøfjendtlige stoffer – eller omvendt. Det har britiske Kilfrost gjort noget ved, ved at producere et kølemiddel specielt for at øge effektiviteten af ​​varmeoverførsel i systemer til geotermisk energiudnyttelse.

Alternativet for fremtiden

Kilfrost GEO er klassificeret som et giftfrit kølemiddel, helt uden MEG, og som kræver mindst energi af alle alternativerne for at cirkulere i rørsystemet. Derudover er det produceret af vedvarende ressourcer, og kræver lidt ilt under nedbrydning. Kilfrost GEO anses derfor for at være det mest effektive alternativ blandt kølemidler, udover at det er fuldstændig uskadeligt for miljø og sundhed.

Energy Rent har kompetencen

Energy Rent er stolte hoveddistributører for Kilfrost i Norden. Vi arbejder hårdt på at kunne tilbyde miljøvenlige løsninger, der er fossilfri og emissionsfri til opvarmning af f.eks. byggepladser. Vi kan tilbyde Kilfrost GEO som den bedste mulighed for miljøvenlig varmeoverførselsvæske til geoenergi. Tag kontakt for en uforpligtende samtale om midlertidige energibrønde.

La oss hjelpe deg

Gjennom årene har vi hjulpet mange virksomheter i ulike bransjer. Våre dyktige eksperter står klar til å hjelpe deg å finne rett og optimal løsning på behovet ditt.  

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Vi har god erfaring i situasjoner der det virkelig haster for kundene, og behov for må dekkes så snart som mulig. Vi fikser transport og montering. 

UTVALGTE FAVORITTER

Vi holder norge i gang

Midlertidig køling af datacenter

Type Projekt Midlertidig køledatacenter, der var “live” Udstyr Luftkølet isvandsmaskine 100kW Kort beskrivelse Energy Rent fik til opgave at levere komplet midlertidig køling til datacenteret

Les mer »
køling serverrum

Køling af serverrum

Type af projekt Køling af serverrum Type af udstyr Kølemaskine Kort beskrivelse Kunden havde brug for køling af eget serverrum i deres produktionsfabrik. Vi leverede

Les mer »

Send os en e-mail [email protected] eller brug kontaktformularen.